Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Min tisdag

February 28th, 2012 | Posted by Jess in Australien. | Ego.

Hittade inga djur i mina jeans imorse, så det var rätt skönt. Mötte Marleen vid Community Centret för att gå upp till skolan tillsammans. Väl där hittade vi utan problem vårt lektionsrum och sen började vi. Läraren i den här kursen, som heter Language, Culture and Communication, kom från Frankrike. Hon var ganska bra att lyssna på, även om det gick lite långsamt emellanåt. Vi fick även intervjua varandra om våra kulturella erfarenheter och det visade sig vara många australier i klassen som aldrig varit utanför landets gränser. Det blir väl kanske så när landet är så stort och avståndet till nästa kontinent så långt. (Förutom Nya Zeeland dådå.) Jag intervjuade en kille med chilenska föräldrar som bott i Australien hela sitt liv med fortfarande pratade spanska med sina föräldrar. Han hade även gett upp den australiska engelskan för att den “för att deras gnälliga dialekt förstör språket”. Istället pratade han amerikansk engelska. Han skulle bara veta vad Mr Clover hemma i Malmö skulle sagt om den dialekten…

Marleen och jag träffade även en annan av oss Border Crossings-studenter, Alessandro från Italien som var väldigt trevlig och hjälpsam och visade oss var man kunde hitta kursboken i biblioteket.

Sen vandrade vi omkring litegrann på campus, jag tog tag i mitt liv och lämnade in ett papper som skulle varit inne förra veckan och hämtade ut resten av mina nycklar så nu har jag flyttat in på riktigt så att säga.

Eftermiddagen har ägnats åt diverse organisationsaktiviteter och bloggande. Jag har även lyckats få upp ett inlägg i den officiella skolbloggen, den som jag nämnde i ett tidigare inlägg idag. Nu ska jag snart gå och laga en kvällshamburgare till mig själv. Sen får vi städa allihop, för imorgon kommer hushållerskan och ska kolla nivån på vår hygien. Spännande!

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *