Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Migrationsmuséet.

March 10th, 2012 | Posted by Jess in Australien. | Jobb.

Vårt, mitt och Alessandros, möte med chefsintendenten på The Adelaide Migration Museum gick bra. Hon heter Catherine och är en riktig Adelaidare som snackar så fort att man missar ungefär vart tionde ord. Alternativt uttalar hon inte ens vart tionde ord eftersom det tar för lång tid. Vi fick en snabb genomgång av de nuvarande utställningarna och det var superintressant! Ska försöka skriva om detta allvarliga och stora någon dag i framtid för det är verkligen en viktig del av Australiens historia. Alla som inte är aboriginer är ju från början immigranter och migranter. Det finns en massa hemskheter och fina historier att berätta från tiden då immigrationen var som värst/störst.

Efter genomgången fick vi träffa två av hennes kollegor också inne på kontoret. Vi fick veta att vi ska delta i arbetet med att katalogisera pappersdokument genom att lägga in dem i ett datorsystem. Dokumenten rör människor som kommit till Australien de senaste två hundra åren, deras historia, tillhörigheter och signalement. Förhoppningsvis kan Alessandros italienska och min tyska vara till nytta.

Påsklovet från Uni varar två veckor och en av dem, cirka trettio timmar ska vi alltså jobba på muséet. Jag är ganska förväntansfull och tycker att det ska bli roligt, det enda som jag oroar mig lite grann för är om vi verkligen kan göra riktig nytta under den korta tiden vi är där. Hoppas det, annars känns det inte så himla kul att lägga tid på det.

Läs mer om Migration Museum på deras egen hemsida!

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *