Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Mexikanska Godisspett

February 15th, 2012 | Posted by Jess in Friends. | Mat.

Ni vet den där mexikanska restaurangen som vi var på i måndags? Den heter Sausalitos och ligger här krokarna och som av en slump fick vi reda på att de på måndagar har halva priset på all mat! Och som fattig student kände jag direkt att det får man ju INTE missa! Så vi drog dit med Lars och Linda och stället var proppfullt. Eric som kom innan oss andra fick tigga sig till det sista bordet. Sen beställde vi mat som tog en hel evighet på sig att komma fram till oss och den stackars servitrisen skämdes och sa att det alltid var så på måndagar. (Då kan man ju i och för sig undra om de inte kan ta in extra personal eller nåt på måndagarna, om det nu är samma sak alltid..?) Iallafall, jag åt min favorit från det mexikanska köket, quesadillas, det är dubbla majstortillas med fyllning och ost emellan som steks och sen skärs i trianglar. Väldigt gott var det, även om inga quesadillas i världen kan mäta sig med dem man får på Chili’s i USA. Vidare har de på Sausalitos många olika cocktails, det är också lite därför folk går dig och det bästa av allt är att man får ett spett med två godisbitar på i varje cocktail. Så i måndags drack jag en flädersak och fick godiset. Stackars Linda som skulle jobba dagen efter ville bara åt godisspettet och frågade försynt servitrisen om hon kunde få bara ett spett. Det kunde hon absolut blev svaret och vi väntade och väntade. Till slut hade jag druckit min drink och ätit mitt spett, men Lindas var fortfarande inte där så då bad vi att få notan och när vi betalade frågade Lindas pojkvän vad som hade hänt med det där utlovade spettet. Oj oj oj, vad hon skämdes och skulle genast springa och hämta det och kom snabbt tillbaka med ett tomt glas fullt av godisspett. Linda var glad, vi var glada och sen gick vi hem med en liten godisspettbukett i näven.

Missa inte det coola, svenska glaset och Lars ännu coolare tumme i bakgrunden.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *