Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Måndag, tisdag, onsdag och torsdag

January 24th, 2019 | Posted by Jess in Annat.

Försökte ni sjunga rubriken och så gick det inte? Haha! Ville skriker halsen av sig inne i barnrummet, men hans kära far är där och försöker övertyga honom om att det går hur bra som helst att somna utan mammas hand. Vi får väl se hur länge dramat pågår.

Vi har varit i svenska kyrkan idag. Det har kommit ännu en ny präst. Ingen verkar vilja jobba här nere för de hittar varken präst eller kantor och skickar istället hit en massa korttidsvikarier. Och dessutom bara präst då, så spela instrument till sångstunden får vi göra själv. Men kvinnan som ska vara där och prästa sig fram till sommaren var iallafall hur go som helst. Varm, intelligent och trevlig. Blir nog bra. (Den här paragrafen är kanske intressantast för de som överhuvudtaget känner till svenska kyrkan i Frankfurt, men ja.)

Det har snöat idag också och genast inbillade sig alla barnen på förskolan att det gick att göra snögubbar och glida ner för backar på rumpan. Det var med andra ord ett väldigt lerigt barn som hämtades idag.

Paus i skrikeriet ett par minuter, men nu började han precis igen.

Vi har också hunnit med lite gympa, lite handling, lite lekplatser och lite rens här hemma. Imorgon är det fredag och då ska Ville och jag storhandla på förmiddagen. Sen återstår det väl att se om snön kommer att växa under natten eller om den är borta igen imorgon eftermiddag. Jag kan inte minnas att jag någonsin gillat snö, men så är jag också en riktig stuesittare som tillbringat hela min barndom med en bok i soffan. Blev uttvingad av mina föräldrar med jämna mellanrum, men tror inte att jag älskade det.

Ja. Nu går jag in och håller den där lilla handen dådå.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *