Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Mad i stora lass.

May 26th, 2012 | Posted by Jess in Mat.

Matshopping. Det är så himla snällt och praktiskt när jag får åka med Lindsey och hennes Daisy (bilen heter så) till mataffären. Den här gången var det verkligen kris på bygget och allt som fanns kvar på min hylla i kylen var majonäs och smör. Båda två är i och för sig utmärkt LCHF-mat, men bara de två känns ändå lite.. fettigt. Så utrustad med långa inköpslistan och stora kassarna körde vi till affären i förmiddags.

Av någon anledning älskar jag att handla mat. Det är liksom så hemtrevligt på något sätt att vandra omkring där och tittar på innehållsförteckningar, lukta på saker, botanisera bland grönsakerna och sådär. Jag gillar det helt enkelt. Dessutom gillar jag ännu mer att ha kylen, skafferiet och frysen fulla av god, bra mat som gör att min kropp blir en supermaskin som orkar med livet och stressen. Köpte bland annat godsaker som halloumi, en ostbricka, broccolini, färsk svamp, ceasardressing, vitlök, nötfärs, ungersk salami, mörk choklad, grillad kyckling, ekologiska ägg, färska jordgubbar, grekisk yogurt, vispgrädde och en massa annat. Vattnas det i munnen på er än?

Det enda jag inte gillar är när kalaset ska betalas, men jag gissar att det är något jag får acceptera helt enkelt. Mat är svindyrt i Australien. Dessutom undviker jag ju pasta, bröd, ris och potatis, det billiga. Men jag klarar mig nog ändå. Nu ska vi snart ut och äta. Det är en lördagsutflykt i enlighet med mina planer att göra saker utanför hemmet för att ha roligare och få tiden att gå lite snabbare.

Jag ska försöka komma ihåg att fota så blir det rapport imorgon. Okej?

Ha en fin dag hemma i Sverige, hemma i Frankfurt eller var ni nu befinner er!

KRAM!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *