Det här såklart, från Roy Fares, som jag gjort två gånger redan och som jag hoppas hinna göra en gång till idag, så att min familj kan njuta av det imorgon.
Chokladfudge med karamelliserade nötter och havssaltKaramelliserade nötter
85 g strösocker
25 g vatten (2 msk)
200 g rostade nötter
25 g smör
Chokladfudge
500 g mjölkchoklad
50 g smör
390 g sötad kondenserad mjölk (1 burk)
2 g salt (0,25 tsk)
200 g karamelliserade nötter, hackade
Karamelliserade nötter
Smält socker och vatten i en stekpanna tills sockret har fått en fin gyllenbrun färg. Häll i nötterna, rör runt och klicka i smöret. Blanda runt och häll ut allt på ett bakplåtspapper. Låt svalna.
Chokladfudge
Lägg bakplåtspapper i botten och på sidorna av en fyrkantig form 20×20 cm. Hacka mjölkchoklad och lägg i en bunke tillsammans med smör, kondenserad mjölk och salt. Värm på försiktigt i mikron eller över ett vattenbad tills allt har smält. Blanda i hackade nötter och häll över massan i formen. Jämna till och låt stelna i rumstemperatur minst 6 timmar eller till nästa dag.
Njut!
*Detta är en del i Kajsons julkalender som är en bloggjulkalender med olika tema varje dag – vill du också vara med så kan du läsa mer här.
Leave a Reply