Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Lucka 18: Då är balansen i livet perfekt enligt mig

December 18th, 2017 | Posted by Jess in Annat.

Det är svårt att inte skriva det här inlägget ur en hemmamammas perspektiv. Jag älskar mina barn och jag är vansinnigt tacksam för att vi har lyxen att kunna klara oss på bara en inkomst så att jag kan vara hemma med dem. Och jag spenderar väldigt gärna det mesta av min tid med dem. Men balansen i livet är perfekt när jag får gå på toa ensam och sitta där utan stress med dörren stängd. Sen kan vi äta frukost tillsammans, men jag vill gärna dricka mitt te färdigt med Sydsvenskan.se i handen medan barnen leker/sover. Sen kan vi leka och fixa och dona tills kvällen. Då äter vi middag tillsammans och så tar jag kvällen med tomt knä och händerna fria, tackar. För sen så sover jag ju med en bebis 1,8 cm från ansiktet och hans knytnävar i mitt hår. Och hans mun på mitt bröst massa gånger natten genom.

Nån gång i månaden går jag gärna ut och äter mat med Izabella, men det har vi fått svårare att få till sen Ville kom, såklart. Nån gång om året kan jag tänka mig att åka bort med bara Eric, men det återstår ju och se om mamma har tid att barnvakta även nästa år… Hehe.

Mycket god mat blir det, godis och korv och spenat och lussekatter om vartannat. Det räknas väl också som en balans? Fast perfekt är den ju uppenbarligen inte, för jag måste gå ner i vikt.

Det blir också ute och inne och böcker och film och mycket serier. Det är tufft och lätt och svårt och roligt i en sötsalt blandning med extra fluffigt, stentungt strössel på toppen.

*Detta är en del i Kajsons julkalender som är en bloggjulkalender med olika tema varje dag – vill du också vara med så kan du läsa mer här.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *