Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Lucka 11: En Lucia jag minns…

December 11th, 2017 | Posted by Jess in Annat.

Oh, ni skulle bara veta. Här har ni en människa som gått lucia i hela sitt liv. Mest med kören såklart, under Ingelas ledning hemma på landet. Jag tänker direkt på stearin i håret, strumpklädda fossingar på stenkalla golv, buxbomskransar i olika storlekar och så tågen med olika känslor i kroppen. På ålderdomshemmet kändes det viktigt och pirrigt, man visste aldrig vad som skulle hända, vi var artister inbjudna för att bjuda de gamla på underhållning de känner igen från förr. Varmt och syrefattigt, så bra för samvetet. Stora kyrkan, fullsatt stort och pampigt. Många ungar, gullig solosång från lillucian. Men hur mycket fint jag än haft tillsammans med sångsystrar i vitt, så har jag haft mer betydelsefulla luciadagar än så.

13 december 2008 träffade jag Eric. 13 december 2014 gifte jag mig med Eric.

*Detta är en del i Kajsons julkalender som är en bloggjulkalender med olika tema varje dag – vill du också vara med så kan du läsa mer här.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *