Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Lite tid utan barnet

February 12th, 2016 | Posted by Jess in Ungen

Jag är gräsänka ikväll, mer än vanligt. Eric jobbar ofta länge om kvällen, och jag vet inte exakt vad tidsangivelsen för att vara gräsänka är, men det brukar vara så att jag hinner lägga Elsa och börja på middagen innan han kommer hem. Eller så kommer han precis innan hon ska sova och hon blir helt uppkörd och behöver lång tid på sig att somna. Men det är såklart ändå vår favoritvariant, att han hinner hem och hinner säga hej innan hennes dag är slut.

Ikväll jobbade han först länge och sen hade han lovat att stanna kvar och dricka en såkallad Feierabendbier, en slut för dagen-öl. Och även om jag gillar det bäst när han kommer hem till oss så snart som möjligt, så unnar jag honom att dricka lite och slappa lite och snacka med sina kollegor.
Jag kan ju liksom träffa mina vänner tillsammans med Elsa, under dagen. Eric har jobbet-hemmet-jobbet-hemmet och väldigt sällan nåt avbrott på annat håll.

Förhoppningsvis är Elsa snart stor nog att fixa barnvakt även kvällstid så att vi kan göra något ihop, bara vi två. Även om jag troligtvis kommer att sakna Elsa så fort ytterdörren slår igen bakom mig så är det nog nyttigt att ha lite lite egentid ibland.

(Och nu skickade Eric precis sms att han är på väg hem.)

Det är helg nu!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *