Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Lekgrupp i kyrkan

August 12th, 2018 | Posted by Jess in Familjeliv

I torsdags var vi i Svenska kyrkan inne i Frankfurt som startat upp sin verksamhet igen efter sommaruppehållet. De har barngrupper på tisdagförmiddagar och torsdageftermiddagar. Vi började ute med bullar och melon, men fick snabbt ta skydd inomhus när det började storma. Då hade Ville redan hunnit med att ta en tur genom vattenspridaren och Elsa spillt ut sin äppeldricka.

Vi var inte så många igår, men ändå tillräckligt för att det skulle bli lite bråk och lite bus och många diskussioner. En ny pappa dök upp också med sin dotter. Han pratade perfekt svenska, om än med en liiiten liten svag tysk brytning. Det visade sig att hans mamma var svensk, men att han var född och uppväxt i Tyskland. Snacka om imponerande att han lyckats hålla liv i sin svenska hela livet och nu gav den vidare till sin dotter. Hans mamma hade dessutom flyttat tillbaks till Sverige igen nu, så henne träffade han inte ens särskilt ofta. Hut ab som man säger här, hatten av för det.

Sångstunden fick bli med hjälp av musik från en mobil eftersom kantorn som vanligtvis leder den med pianokomp, inte kommit än. Det ska komma både ny präst och ny kantor, ett gift par som börjar jobba i slutet av augusti.

Utan bilköer och med båda barnen vakna kom vi sen hem säkert, det tackar vi för, och jag kunde steka fisk och värma sötpotatisskivor till kvällsmat. Sen kom Eric hem och två slitna barn stupade i säng. Vi föräldrar däckade på soffan och började titta på Younger. Gullig serie, och perfekt kontrast till boken jag läser just nu, Ett litet liv. Återkommer till den. (Vilken bok alltså!)

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *