Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

LCHF- Kan det vara nåt för mig?

February 14th, 2012 | Posted by Jess in Mat.

Jag har fått en ny hobby, ett nytt intresse och jag funderar på att testa att göra den till en ny livsstil, iallafall ett tag för att se hur jag mår och hur det funkar. Jag pratar om LCHF. För några en farlig fettdrypande diet som gör människor sjuka, för många en härlig livsstil som innebär god mat och en sund kropp. Jag tror mer på dem sistnämnda. Just nu hänger jag mycket hos kostdoktorn.se och annahallen.se och försöker lära mig så mycket som möjligt om hur jag kan gå tillväga. Därför är jag absolut inte rätt person att börja förklara och undervisa, inte än iallafall. Men såhär; LCHF betyder Low Carb High Fat, vilket innebär lite kolhydrater, mycket fett. Man ska inte räkna vare sig kalorier eller kolhydrater, utan äta en kost som helt enkelt utesluter de livsmedeln med mest kolhydrater. Så ingen potatis, pasta, ris, under-jordgrönsaker och röda grönsaker. Däremot får man äta tills man inte är hungrig mer av fettrika och/eller kolhydratfattiga livsmedel som till exempel ost, grädde, andra helfeta mejeriprodukter, kött, fisk, skaldjur, ägg och grönsaker. Bär, riktigt mörk choklad och nötter får man äta ibland och med måtta men gott samvete. Så har jag iallafall förstått det, men vill ni höra mer från experterna så rekommenderar jag kostdoktorn Andreas Eenfeldts hemsida med MASSA information.

Jag tänker isåfall (har inte helt bestämt mig) lyssna på Katrin Zytomierska som är en vanlig människa som gått ner trettio graviditetskilo med hjälp av LCHF, fortfarande äter det och mår skitbra. Hon är också för att man få lov att “fuska” nån gång sådär, men först när man är nöjd med sig själv och har uppnått sina mål. Man kan till och med baka kolhydratfattiga bröd, pannkakor och pajer, men det får jag nog ta tag i senare. Först och främst vill jag bli av med mitt konstanta sockersug som inte är nyttigt överhuvudtaget. Jag vill inte banta. Jag vill inte vara extrem. Jag vill inte vara en konstig och komplicerad middagsgäst. Jag vill bara må bra. Om en vecka, första dagen i Adelaide tror jag att jag kör igång!

Vad säger ni? Tror ni på LCHF eller är tillhör ni den skeptiska skaran?

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

8 ResponsesLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *