Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Lärdom hittills

April 24th, 2015 | Posted by Jess in Ungen

Nu har jag varit någons mamma i lite mer än fem veckor och en sak som jag har lärt mig och som jag lärde mig väldigt snabbt, är att bebisar (iallafall vår) är extremt oberäkneliga. 

Alltså, det som gäller en dag behöver inte alls gälla nästa dag. Till exempel: 

  • Bara för att bebisen skriker och hatar vagnen intensivt en dag behöver det inte betyda att den inte kan ligga och gurgla nöjt i samma vagn nästa dag. 
  • När bebisen bara kan somna på dig och sen vaknar direkt när du försöker lägga ner den i korgen eller sängen så kan den överraska en annan dag med att somna för sig själv, utan ens en napp eller en strykande hand på pannan. 
  • En dag kan bebisen bajsa en gång i timmen, nästa dag är blöjan bajsfri tills solen gått ner. 
  • Nattsömnen kan se hur regelbunden ut som helst, men den dagen du berättar för någon om hur många timmar du får sova i sträck så kommer bebisen direkt ändra sina vanor och börja smågnälla hela tiden mellan 23 och 07 så att du inte får en blund i ögonen.
  • Bebisen hatar att ligga på skötbordet och föräldrarna försöker byta blöja och genomföra klädbyten så snabbt som möjligt för att göra lidandet kort. Tills den dagen då mobilen i taket plötsligt är världens roligaste och skötbordet förvandlas till det enda stället i hemmet som stillar gråt ibland. 

Världens berg-och-dalbana är det och slitigt och spännande och härligt på samma gång. Det enda som består när det gäller Elsa är att hon vill ha mjölk så ofta som möjligt. Som hon brukar mumla för sig själv:

Never say no to mjölk

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *