Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Läkarkontroll i bacillstorm

February 15th, 2016 | Posted by Jess in Tyskland. | Ungen

Idag var det dags för Elsa att gå till farbror doktorn och göra en såkallad U6, en undersökning som ska göras när barnen är mellan 10 och 12 månader. Vi hade tid kl. 9.15, men var där redan 9 för att hinna anmäla oss, hänga av oss kläderna och vara redo ifall det skulle gå undan. 

Det gick dock inte undan. Redan när kom var väntrummet till bredden fyllt med snoriga, hostiga, hulkande ungar som spred sjukdom och sömnlösa nätter omkring sig. De gnuggade in sina baciller i allt från sönderlästa dinosaurieböcker till plastiga inomhusrutschkanor och halvpumpade fotbollar. 

Elsa trivdes naturligtvis för det var fullt med barn som sprang omkring och var pigga trots att de harklade sig stup i kvarten och blev itvingade olika fruktdrycker av sina utmattade föräldrar. Elsa lekte med en lastbil och kikade på en större tjejs skosnören och läste gratistidningar i mitt knä. Till slut hade det gått en timme utan att det blivit vår tur, men receptionisten med tuggummit och de rosa lackstövlarna sa att det snart var vi. Utan att ens fråga vad vi hette. 

Elsa blev trött. Babysimmet hann börja borta i Ostend. Patienter och föräldrar började ta över golvytan eftersom stolarna inte räckte till. Elsa blev tröttare. Till slut blev det äntligen vi och då var klockan 11.07 och vi hade vistats i en bakteriehärd till väntrum i mer än två timmar. För en rutinundersökning som sen tog cirka tio minuter; en snabb kroppsundersökning, en vägning och mätning samt en spruta mässingsvaccin i låret. Och Elsa grät och var rädd för doktorn och jag muttrade och var sur på det idiotiska tyska systemet. Varför finns det ett tidsbokningssystem om de aldrig kan hålla det? Och hur länge kommer det att dröja innan väntrumssjukan drabbar oss? 

Elsa 74 cm lång, vägde 10,2 kg och utvecklas fint. Alltid nåt. 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *