Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Lägesrapport v. 5

March 19th, 2012 | Posted by Jess in Australien. | Filosoferande.

Vecka nummer fem drog igång med storm imorse när jag som sagt vaknade med ont i benen. Det följdes sen av en inlämning av en uppsats som jag aldrig förstod vad det var vi skulle göra och imorgon ska vi skriva en tenta som vi inte kan förbereda oss inför. Skoj.

I övrigt så är livet fantastiskt fint. Jag trivs över förväntan i mitt lilla hem till exempel. Dels här inne på rummet där jag kan titta på Jersey Shore, skriver miljoner blogginlägg som ingen kommenterar på och skypa med Eric så fort vi båda är vakna. Men också ute i vardagsrummet och i köket. Det är väldigt avspänd stämning, vi vandrar omkring i pyjamasbyxor om vi känner för det, skrattar och fnissar men kan också säga till om disken har varit smutsig för länge eller om det är en viss människas tur att handla toapapper.

Vi snackade lite om att sticka in till Adelaide på lördag, kanske äta lunch på stan, titta i affärer och vara lite kulturella på nåt museum. Även om Alicia är från Australien så är hon ju ny i Adelaide, så det känns skönt, att vi sitter lite i samma sits. Och på tal om samma sits; Lindsey, Alicia, Ariane, Marleen och Julia har alla pojkvänner i andra delar av världen, så sorgen över långdistansförhållande kan vi också dela. Även om det mesta går över med en bit parmesanost. (Ja, i normala fall hade jag ju sagt en påse chips eller lite choklad, men nu går ju det inte! :))

Skolan känns också hanterbar, förutom politikkursen. Måste nog snart prata med läraren om att jag inte fattar något alls. Fast jag vet inte vad han skulle kunna göra annat än skriva min uppsats åt mig. I häftet finns redan cirka 40 extratexter rekommenderade varje vecka, men dem förstår jag inte heller. Aja. Vi får se. Det ordnar sig.

Nu ska jag snart ta mig igenom veckans hatraljerande, just politiktexterna, sen blir det middag framför tvn med tjejerna.

Hej!

 

Hela Flinders är uppbyggt av sådana här kringbyggda små trädgårdar/lundar/gräsmatteparker. Väldigt fint och mysigt, men i början såg allting likadant ut...

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

2 ResponsesLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *