Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Lägesrapport v. 15

May 28th, 2012 | Posted by Jess in Ego. | Filosoferande.

Tiden går. Jag bara måste säga det, även om det blir tjat om det. Men gud vad snabbt tiden går.

Igår firade jag 100-dagarsjubileum i Australien och imorgon är det exakt fem veckor tills jag påbörjar resan hem. Jag längtar.

Det finns mycket med det här landet som gör att man tröttnar, vi pratar framförallt om tre saker: trångsynhet, matpriser och kollektivtrafik. Naturligtvis finns det också en hög med saker som gör att man gillar det, men på grund av det isolerade läget vet jag att jag inte kan tänka mig en framtid här. Tacka vet jag Europa och hemma på riktigt.

Det är nu två veckor kvar i skolan, innan jag sen åker till Sydney, samt har två veckors semester här. Föreläsningarna avslutas i denna veckan, men nästa är då de sista uppsatserna ska in. Det är egentligen inte så extremt mycket jobb, inte som Mariko som läser en kurs mer än mig och samtidigt har problem med språket. Men det är ändå drygt att sitta inne på sitt rum och producera text på universitetsnivå i ämnen som jag inte har något intresse för.

Men det finns ju ingenting att göra åt det direkt. Och för att väga upp är kalendern fullproppad med sociala grejer och utflykter som måste hinnas med innan jag åker hem och innan Alicias och Marikos tentaperiod börjar. Så nog går det bra här borta och nog ska jag klara mig i 37 dagar till.

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

One Response

  • Intressant inlägg och tråkigt att höra att du är trött på Australien. Jag kom dit som student 1999, och nu senaste har jag bott och jobbat i Sydney i 4-5 år. Jag kan verkligen hålla med dig om dåligt kollektivtrafik och nu när jag är hemma på semester i Sverige upptäcker jag hur mycket billigare det är med mat i Europa. Men trångsynthet hos Australiensarna har jag inte stört mig på (jag kanske är trångsynt själv). Har du några särskilda saker du stört dig på under din tid “down under”? Det är alltid kul att höra hur andra Australien-svenskar har upplevt sin tid i landet, tycker jag.

    -Anders (som bloggar på http://www.swedesinaustralia.com och gett ut e-boken Stora Australienmanualen på http://www.australienmanualen.se)Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *