Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Lägenhetslycka och inredningsplaner

September 15th, 2013 | Posted by Jess in WOW!

vi har en lägenhet

VI HAR EN LÄGENHET!

Så himla skönt att jakten är över, en snabb överslagsräkning visar att vi tittat på över 40 stycken. Det räcker liksom nu. Det har varit halvklart ett tag, men vi ville inte skrika ut nyheten till världen innan kontraktet var påskrivet.

Lägenheten då då.  Jag har redan berättat om den för ett tag sen, men kanske är ni lika förvirrade som vi är efter mitt eviga lägenhetstjat. Det är pärlan som vi såg en måndag, den 26 augusti tror jag. En jättretrevlig mäklare som visade runt i en lägenhet på tredje våningen i ett gammalt hus. Den är 72 kvadratmeter stor, med en ganska rymlig hall. Den har ett kontor/gästrum (alla som måste komma och hälsa på nu!), ett stooort sovrum, ett större vardagsrum och ett litet kök. Och ett minibadrum. På golven ligger originalekparkett, väggarna är vita. Fönsterna är stora och gör allting ljust. Det är 3,10 meter i tak, med originalinnerdörrar, guldiga handtag och små, opraktiska men charmiga, kanter och sneda väggar.

Vi ska sätta in ett nytt kök, med dealen att hyresvärden sänker hyran. Samtidigt ska handfatet i badrummet bytas ut, ytterdörren målas vit, och litet annat sånt småfix. Men vi har skrivit på kontraktet, vi har betalt depositionen, vi är IN! Vi har en lägenhet. Och vi är skitglada för den är så fin så fin så fin. Och även om den har sina nackdelar (några av dem märker vi av nu när vi försöker planera kök. Suck.), den ligger på tredje våningen utan hiss, den har ingen balkong, den är lite dyrare än vi hade tänkt oss och köket och badrummet är båda väldigt små. MEN. Känslan finns där. Den känns rymlig, och lyxig, och fräsch och “ren”, samtidigt som den känns hemtrevlig och mysig. Och bättre ska det bli! Här ska inredas!

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *