Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Kolesterol och sånt.

April 26th, 2012 | Posted by Jess in Ego. | Mat.

Jag var alltså hos läkaren idag. Eftersom australienarna fortfarande föredrar 99-procentig fettfri ost och sockeryoghurt som bantningsmetod istället för grönsaker och naturligt fett, så var jag lite inställd på att Tant Doktor skulle säga att jag bör sluta med LCHF-tramset och börja äta den där nyttiga pastan istället. Jag hade i princip redan bestämt att skita i vad hon sa. Men nu visade sig problemet med mina tester inte ligga på kolesterolnivå utan på sköldkörtelhormonnivå. Så vi redde ut det lite snabbt och sen visade hon de andra resultaten.

Så här ser det ut, redovisat med hjälpa av Kostdoktorn:

Totalt triglycerider: 0,6 (bör vara lågt, under 1,7 är bra)

Totalt kolesterol: 5,8 (bör helst vara under 5,5)

HDL kolesterol: 1,5 (bör vara högt, mellan 1,0-2,2 är bra)

LDL kolesterol: 4,0 (bör vara under 3,7 enligt Tant Doktor)

Totalt kolesterol/HDL värde: 3,9 (bör vara under 5,0)

 

Min personliga sammanfattning är att läget är lugnt. Tant Doktor trodde inte det fanns risk för hjärtinfarkt än och hon mumlade att hon själv har för högt kolesterol. Så det är så. Jag tänker alltså fortsätta äta mig mätt på fett och naturlig mat ett tag till. Anna, kanske har du nån kommentar? Anna är min kompis från Umeå som pluggar till sjuksköterska i Uppsala och bor med min kompis Carl från Lisch, både är lyckade LCHF-försöksmarsvin. Så ni vet.

Vi firar med en bild på det mest kolesteroliga som finns:

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *