Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Klädspaning i Adelaide

March 12th, 2012 | Posted by Jess in Filosoferande.

I Australien så finns det bland tjejer/kvinnor två olika klädstilar. Ja, nu kommer jag naturligtvis generalisera väldigt mycket, men det är ju bara min personliga uppfattning ändå så. Antingen så har man som tjej linne, shorts och flipflops, eller så är man skitsnygg i perfekt skurna klänningar, personliga smycken och naturlig, men framhävande makeup. Den första sortens tjej är nog lite yngre än den andra, men jag har även sett en del på bussen och i köpcentret som är mammor eller mormödrar och fortfarande kör på flipflops och linne. Dessa människor kan antingen se skabbiga och trötta ut, eller fräscha, solbrända och vältränade med perfekta armar och hästsvansar som de svänger i vinden.

Den andra gruppen är som sagt lite äldre, men många yngre tjejer har också väldigt snygg klädstil! De som mest utmärker dem är nog materialen i kläderna. Det är liksom inte plast. Ingen polyester och annat skit, utan riktiga tyger som gör att klänningarna, för det är mest klänningar som jag faller för, hänger snyggare och rör sig snyggare. Sen kombinerar de sina klänningar/blusar/kjolar med klassiska, men snygga skor; sandaler, pumps, ballerinas och kilklackar. Dessutom oftast ett stort halsband, coola örhänge, fina armband eller naglar i en färg som matchar outfiten.

Dessutom har jag sett en massa coola affärer och skyltfönster inne i stan som säljer precis det som jag hade velat gå klädd i alltid om jag hade varit smal och rik. Vi snackar klassiska och moderna klänningar som inte visar en massa boobs utan bara är snygga och enkla. Skor som lyser upp och ser lyxiga ut i äkta läder fast ändå inte kostar som designersaker gör. Smyckena särskilt, är billiga och lättillgängliga men ändå coola och originella.

Jag får nog ge mig ut på stan snart igen och köra lite streetstyle med Adelaidarna så ni förstår vad jag menar.

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *