Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Kärlighet och ärlighet

September 10th, 2013 | Posted by Jess in Jobb.

Då ska vi se. Det är tisdag idag. Det märks i luften att det börjar bli höst. Solen skiner förvisso fortfarande, men det spöregnade igårmorse när jag ville ut och springa. Istället fick jag vänta nån timme och ge mig ut efter att jag hade skrivit några email och ringt min tyska bank. Tur att jag är arbetslös ändå, så att joggingen blir av!

Igår jobbade Eric hemifrån också. Mysigt att sitta bredvid honom vid varsin dator och knappra på tangenterna och pussas emellanåt. Vid lunch stack vi till Kristina och Jörg i Bad Homburg och lämnade tillbaks bilen vi lånat över helgen. De bjöd på kinamat och jag åt mycket goda vårrullar och spicy curry.

Hade en diskussion med Eric på eftermiddagen om hur man är professionell och ärlig och står på sig. Ibland är jag bra på det, ibland riktigt dålig. Vet inte vad det beror på, men i vissa situationer är det bara så himla obekvämt att säga vad man tycker. Trots att jag vet exakt hur jag skulle kunna formulera det på ett konstruktivt sätt, så är den enkla vägen ut ändå att inte säga nånting.

Eric hävdade att det var av just den anledningen som kvinnor får mindre betalt och jag blev omedelbart sur för att han gjorde diskussionen ideologisk istället för att hålla den på vår nivå. Lite senare var vi två och Yoli provpublik till ett företag som Alex ska hålla på en konferens på lördag. Det varade i runt 40 minuter och handlade om webdesign. Jag tyckte det var helt okej.

Efteråt ville Alex höra vad vi tyckte och Eric och Yoli släpptes lösa. Oh herregud vad de klagade. Eller klagade och klagade, de gav konstruktiv kritik. De hade inte det minsta problem med att säga exakt vad de tyckte, fast det emellanåt var ganska hårda ord och specifika problem med stora bitar av hans presentation. Jag satt som på en tennismatch mellan dem och lyssnade och försökte komma ihåg hur de framförde sina åsikter. Alex var en trooper som lyssnade och nickade, tjafsade emot ibland, men på det stora hela troligtvis blev väldigt hjälpt av den här sessionen.

Jag lärde mig alltså att kritik och feedback är nyttigt, för alla inblandade. Ska träna på att inte vara så mesig utan ärligare och rakare. Det blir en utmaning. Jag började imorse med att säga åt en man på internet som ville att jag skulle översätta något åt honom, att jag ville ha mer betalt. Vi får väl se om det blir nån affärskvinna av mig till slut.

armani kostym

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *