Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Kangaroo Island = Awesome!

March 13th, 2012 | Posted by Jess in Australien. | Resa.

Hej!

Jag är tillbaks i Adelaide och civilisationen. Bokstavligt talat eftersom jag under tre dygn på Kangaroo Island hade noll täckning på mobilen. Kändes konstigt på ett sorgligt sätt att inte kunna läsa bloggar, skicka sms till Eric, kolla Facebook och uppdatera min egen blogg.

Men jag tror också att resan blev liite bättre på grund av det här. De grymma människorna som var med på vår lilla minibuss blev goda vänner till mig hur snabbt som helst, troligtvis mycket på grund av det faktum att vännerna som vi alla hade hemma inte var anträffbara.

Resan var alltså underbar! Kangaroo Island var inte ens ett resmål som jag hört talas om innan jag kom hit, nu skulle jag vilja klättra upp på ett berg och skrika till världen att de måste besöka KI. Det bor bara cirka 4000 människor där så djuren har liksom tagit över, på ett bra sätt. Det finns inte så mycket asfalterade vägar och i princip bara ett litet samhälle. Alla andra bor långt ute på vischan och verkar ju trivas bra med det.

Naturen är så vacker. Vacker och orörd. Vi vandrade en massa, man sov gott om nätterna, för att de bästa och finaste ställena bara gick att nå till fots. Vi såg vilda kängurus, koalor, opossums och en massa andra djur. Vi upptäckte grottor, såg sälkolonier, lärde oss sandboarding, matade megastora pelikaner, njöt av hisnande utsikter, turkost hav mot vitt sand och en massa annorlunda träd och växter.

På kvällarna lagade vi mat tillsammans med vår guide Ngaire och käkade under skratt och fniss, drack lite vin och spelade kort. Dock var det uppstigning senaste 6.30 och dagarna var fullspäckade med aktiviteter, stopp och action. Till och med stämningen på bussen var grym, vi hade singalongs och gissningslekar under de få stunderna som vi behövde åka längre.

Det var grymt helt enkelt.

Jag tänker inte skriva dagbok här, utan jag visar lite pö om pö, när jag känner för det och så, vad vi gjorde och hur det såg ut. Annars blir det så trist för både er och mig. Nu ska jag snart gå och äta kvällsmat och sen väntar städningen, som vanligt på tisdagar.

Hej!

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

6 Responses



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *