Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Kanelbullen äntrar Adelaide

June 6th, 2012 | Posted by Jess in Australien. | Mat.

Igår hade jag en datafri dag. Eller hyfsat datafri iallafall. Jag ägnade mig istället åt så spännande saker som kanelbullsbak, toastädning och biobesök.

Kanelbullarna bakades med riktig jäst, alltså färsk från ostaffären, inte torr på påse. Mariko som pluggade i vardagsrummet medan jag stökade runt var väldigt fascinerad av jästen och degen och förfarandet med kanelsmöret och rullning och gräddningen. Och sen var hon i himlen när hon fick smaka sin första kanelbulle, nybakad och snygg. Dock utan pärlsocker som jag inte lyckades få tag på, så jag körde amerikanska varianten istället och hade på florsockerglasyr. Det blev också bra.

Jag delade ut några kanelbullar till Marleen och hennes housemates, samt Julia och hennes, och sen ramlade det in sms hela kvällen från nöjda kanelbulleätare. Så det var ju roligt att det blev uppskattat! Får kanske baka en sats till eftersom jag fortfarande har 50 gram jäst kvar i kylen, återstår att se om jag har tid till det.

Sen städade jag då toaletten, den tråkigaste och mest tidskrävande sysslan av dem alla. Men samtidigt den som man får mest synligt resultat på och det är ju alltid bra att ha ett rent badrum. Innan golvet ens hade torkat var vi ute genom dörren alla fyra och på väg till Marion för Gold Class bio! Mer om det kommer snarast!

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *