Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Julotta i Frankfurt

December 25th, 2012 | Posted by Jess in Tyskland.

Jag sitter framför datorn och framför tvn i vardagsrummet. Inne på sitt rum sover Eric som hade en dålig natt, lite som en bebis, och dessutom känner sig “krasslig”. Ja, med citationstecken. Jag har varit upp sen 6.30 då klockan ringde för julotta. Jag bytte om till min finaste juldagsklädsel och tog Erics mammas bil till Svenska Kyrkan här i Frankfurt för lite stämningsfull och julig svenskhet. Träffade Yvonne och Carl-Philipp och pratade nyår och annat med dem innan jag körde hem igen. Gudstjänsten var jättefin. Körsång är ju något av det bästa som finns, både att medverka själv i och lyssna på och Yvonnes adepter sjöng både När juldagsmorgon glimmer, Jul jul strålande jul och En stjärna lyser så klar. Underbart!

Idag ska vi hem till Erics föräldrar igen. En bror som inte var där igår plus hans flickvän kommer också och vi ska äta Biff Stroganoff som vi lagat som present till svärisarna. Julen fortsätter alltså ett tag till, med mat, sällskapsspel och rött vin. Och tretton plusgrader.

Börjar känna mig lite hungrig, hade suttit fint med en skinkmacka på vörtbröd nu. Eller en skål med Ris àla Malta och hemmagjord jordgubbssylt. Eller bara massa ost och kex. Det får det nog bli till lunch sen, ost!

Vi säger så for now! Nu återgår jag till Så ska det låtas julspecial på Svt Play. Hej!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *