Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Jobbet som ordbajsare

March 7th, 2016 | Posted by Jess in Annat.

Jag hintade ju i förra veckan att jag skaffat ett jobb, och det var sant. Jag kommer inte att få mer föräldrapenning från och med att Elsa fyller 1 år nämligen. Och eftersom att vi har bröllopsplaner och reseplaner och framtidsplaner, kände jag att det var dags att jag också försöker dra mitt strå till stacken.

Antingen hade jag kunnat skaffa ett barnvaktsjobb som kan utföras tillsammans med Elsa. Det är ganska bra betalt, men hyfsat oflexibelt eftersom jag ju då måste vara på plats i rätt tid och ev. störa Elsas rytm osv. Inte idealt tycker jag, även om det såklart hade gått.

Andra alternativet var att jobba hemifrån. Översätta, skriva romaner och så. Det är ju flexibelt, men dåligt betalt och mer mental stress. Men det blev ändå det som vann i slutändan när jag hittade ett jobb på internet som jag nu är involverad i. Det handlar om att skriva SEO-texter, för er som vet vad det är. För er som inte vet så är det typ meningslösa texter om meningslösa grejer som ska locka folk till olika webbsidor.

Så när Elsa sover, på dagen och på kvällen, sitter jag nu och knappar som en galning. Hittar på och ordbajsar om betongblästring, underhållsplaner och om att hyra skåpbil. Det är ganska okej, jag hoppas bara att det inte blir för stressigt. Ungen ska ju passas också. Hemmet tas om hand om. Middagen lagas. Tvätten tvättas. Och bröllopet planeras. Men jag ska göra mitt bästa för att ha läget under kontroll.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *