Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Jag saknar… Del 4

May 11th, 2012 | Posted by Jess in Australien.

… mina kläder. Ja, det har gått så långt nu. Jag börjar tröttna på de få plagg jag har på mig. Samtidigt är det ganska lätt att stå ut för jag vet att jag har saker i Sverige och i Tyskland som jag tycker om. Jag har en massa fina klänningar. Ett par praktiska och snygga väskor. Och skor. Jag har väldigt många par skor. Fast jag rensade rejält när jag flyttade från Rosengård så fick många av skorna stanna. Här i Australien har jag inte hittat en enda affär som säljer något som jag skulle kunna tänka mig att köpa. Kanske har jag inte letat på rätt ställe. Kanske måste jag söka mig till de mer exklusiva områdena i Adelaide. Men samtidigt är det ju inte “sådana” kläder jag letar efter. (Om man nu kan säga att jag letar överhuvudtaget. Jag tittar mest för att det är roligt.) Det som finns i affärerna som ser ut som det är sånt som dagens ungdomar skulle vilja köpa är gjort av plast. Då är jag verkligen ingen märkessnobb eller materialfascist. Men jag tycker heller inte det är snyggt med klänningar gjorda i ljusgrön polyester med fejk-läderskärp kring midjan. Dessutom kostar den klänningen garanterat över 500 spänn. Vi snackar CityGross-kläder, vi snackar Primark, vi snackar sånt som går sönder efter en tvätt.

Jag ser med andra ord framemot en rejäl shoppingrunda i Frankfurt i sommar!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

6 ResponsesLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *