Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Jag saknar… Del 3

April 29th, 2012 | Posted by Jess in Australien. | Filosoferande.

… stadsläget. Jag bor ju inte i Adelaide, som jag kanske trodde när jag först kom hit, utan utanför stan, i en liten förort som heter Bedford Park. Här bor enligt Wikipedia 1880 människor och jag gissar att några stycken av dem är studenter. Det är väldigt fint här. Grönt och skönt och med utsikt som heter duger från universitetet. Men. Det är så himla dött här. Och då snackar jag inte om att jag saknar strippklubbar, gängslagsmål, fotbollsarenor, Ullared eller skyskrapor, nej då menar jag typ caféer, restauranger, kanske bara en endaste liten mataffär hade gjort mig gladare.

Ingenting sånt finns. Eller, det finns ju cafeteria på skolan, men dit går man ju inte för att umgås med sina vänner direkt. Istället förväntas man åka buss i fyrtio minuter in till Adelaide, bussarna går SKITsällan. Eller så får man åka till det stora shoppingcentret som ligger i grannförorten Marion. Dit tar det typ en kvart med buss och där kan man både mathandla, äta mat och fika, men då i shoppingcenter-miljö. Suck.

Det störigaste av allt är ändå mathandlingen, att man måste ge sig iväg med buss för minsta lilla ingrediens som kan behövas. Där ligger alltså både Frankfurt och Malmö bättre till. Saknad.

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *