Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Information så det sprutar ur öronen!

February 23rd, 2012 | Posted by Jess in Australien.

I morse (torsdag) när jag vaknade var det tidig morgon och fåglarna kvittrade som galningar utanför fönstret. Idag hade vi en heldag med orientation som de kallar det, typ introduktion till allt som har med landet, universitet, seder och bruk att göra, och den började redan klockan nio borta på main campus. Jag skickade lite sms till Eric innan jag tog mig upp och åt en tallrik grekisk yoghurt med hallon till frukost och sen blev jag kvar framför datorn för länge och fick gå mot campus i rask takt.

Sen satt vi där i sju timmar, i en föreläsningssal och lyssnade på en massa information, en del intressant, en del mindre intressant. I pauserna hängde jag med Marleen som är här med samma stipendium och hennes tyska lägenhetskompis. Dessutom hittade jag en svensk tjej (!) första sen jag kom hit. Hon hette Camilla, pluggar vanligtvis till ingenjör i Uppsala och var i sällskap med en trevlig norsk tjej. Båda två blonda, såklart. Hehe. Efter att vi hade fått förklarat för oss hur man lättast går över en gata och vad rött respektive grönt ljus betyder så var vi klara för idag och skulle bege oss tillbaks till våra lägenheter då jag stötte på Julia från Berlin som jag hade snackat med lite dagen innan. Hon lyckades sen dra med mig till kontoret för internationella studenter och där bokade vi en resa till Kangaroo Island, Australiens tredje största ö, som ligger utanför Adelaide. Det är en buss/färjeresa för internationella studenter med två övernattningar som ska gå av stapeln andra helgen i mars. Det var mycket pengar tyckte jag, men sparsamma tysken Julia hade kollat upp alternativen och kommit fram till att denna resa var väldigt schysst jämfört med vad det kostade med en annan arrangör eller om man skulle gjort allt själv. Jag stod och tänkte att jag inte hade någon som helst lust och att jag mycket hellre vill spara mina pengar och resa någonstans med Eric. Men sen tänkte jag; NÄ. VA FAN. Nu är du i Australien till 3 juli, så då till att NJUTA av den tiden och GÖR saker. Naturligtvis är det inte så lätt som att bara säga till sig själv vad man ska känna och göra, men just där och då fungerade det och resan blev bokad. Måtte Julia vara ett trevligt resesällskap.

Imorgon kanske jag får reda på det för då ska vi på gratis rundresa inne i Adelaide och det ska faktiskt bli väldigt trevligt. Bussen går från campus klockan tio och innan det ska Julia betala sin Kangaroo Island-resa så vi sticker härifrån vid 9.30. Om någon är intresserad.

Ikväll väntar slapphet och avkoppling, jag skulle behöva plugga till kursen vid Malmö Högskola, men än så länge har jag inte hittat motivation till det. Kanske till helgen.. Jag saknar er därhemma, det ska ni veta, inte bara Eric utan också familjen Sjöstedt och alla tyska och svenska vänner och anonyma bloggläsare! Ni är bäst!

Random människor väntar på lunch

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

6 ResponsesLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *