Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Ikeabesök och lägenhetsplanerande

August 22nd, 2013 | Posted by Jess in Annat.
Vi väntar på tåget till Erics föräldrar. Vissa gladare än andra.

Vi väntar på tåget till Erics föräldrar. Vissa gladare än andra.

I måndags jobbade Eric hemifrån och lyckades bli klar i tid så vi stack till IKEA! Fick låna bil av Erics föräldrar (det är komplicerat att ta sig dit med kollektivtrafik). Det var Eric, Kai och jag. Jag kände mig spattig och exalterad. Förr i världen gjorde vi tre ofta sådana här utflykter till mataffärer och restauranger, men nu blir det inte så ofta. Vi började med att käka kvällsmat. Tre portioner köttbullar. Jag körde en mild LCHF-variant och åt tio köttbullar (troligtvis med både socker och ströbröd i), med massa sallad och liiite lingonsylt. Det var väldigt gott. Sen körde vi ett varv i affären och jag var nöjd med att Eric inte låtsades intressera sig för min skull utan att han också spanade på möbler till vår lägenhet. Vi testade mest soffor och garderober som är de två största inköpen vi kommer behöva göra. (Och kanske ett kök beroende på om det finns ett sånt eller inte.) Kai, som redan har hittat en ny lägenhet, spanade in kök och jag drömde lite i hemlighet om ett eget hus nån gång i tiden.

På bottenvåningen ligger småprylarna, det är också kul. Vi handlade i slutändan bara flyttkartonger och en diskborste, men har samtidigt lite koll på vilken soffa vi ev. vill ha och fick med oss broschyrer för fortsatt hemmaplanering.

Utanför kassorna har de börjat sälja lösgodis och jag hade gett mig själv tillåtelse att köpa lite om jag kände för det. Det var bra för sorterna var bra sorter, alltså inte IKEAs egna fejk-versioner som all annan mat, men de olika godisarna som fanns representerade just då var inte mina favoriter så jag sket i att handla. Kollade även in hårdostarna de sålde, men där gäller IKEA-versioner som kanske smakar som Herrgård eller Västerbotten, men det är svårt att veta när de heter typ ”Lagrad ost”. Ja. Så vi körde hem igen. Glada och nöjda. Älskar IKEA. Älskar utflykter. Älskar att hitta begagnade versioner av IKEA-möblerna på Ebay. Här ska sparas pengar.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *