Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Hugo- Recension

February 18th, 2012 | Posted by Jess in Film.

Eric och jag var alltså på bio igår och såg den väldigt omtalade filmen Hugo som är regisserad av Martin Scorsese. Vi såg den på engelska och i 3d, vilket var fint, men inte så himla extremt coolt som man kanske hade kunnat hoppas.

Filmen handlar om föräldralösa Hugo som bor på centralstationen i Paris och jobbar med att sköta klockorna där. Samtidigt jobbar han på sin pappas gamla livsprojekt och genom den nystar han upp ett mysterium och får nya vänner.

Kände nu att den låter ganska tråkig och lite barnslig, vilket stämmer hyfsat bra in på mitt intryck av filmen. Den var snyggt gjord, men det väger inte upp den ganska långsökta och långtråkiga historien. Det är liksom bara en massa nya dörrar som öppnas hela tiden, utan att sagan vävs ihop på ett intelligent och logiskt sätt. Killen som spelade Hugo, Asa Butterfield är riktigt duktig, han kommer nog att bli nåt större en vacker dag. Men hans vän Isabel, som spelas av Chloë Grace Moretz, var inte lika imponerande. Hon överspelar och har sig vilket gör att man bara blir irriterad på hennes quirkyness.

Allt som allt var det en film som tioåringar nog tycker är bättre än vad jag som 25-åring gjorde, trots att den var fint gjord och ett fåtal skratt framlockades så får den bara två J’s av fem möjliga.

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

2 ResponsesLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *