Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Hen och hen.

January 19th, 2014 | Posted by Jess in Jobb.

Jag håller på med en hemlig kampanj på jobbet. En kampanj som går ut på att byta ut alla pronomen i alla översättningar jag gör mot ‘hen’. Alltså kanske inte exakt alla, men på ställen där alternativet är att skriva ‘hon eller han’ så kör jag på hen.

Det är ingen som märker det. Ingen kontroll läser de texter jag skriver på svenska och ingen av våra svenska kunder som fått till exempel email där ordet används har hört av sig. Jag tänker att man kanske inte märker det? Jag tänker att ‘hen’ påminner så mycket om ‘han’ och ‘hon’ att ögat inte ens hinner registrera det?

Det är dags nu Sverige och världen och Tyskland och Mitt företag. Var inte rädda för lite förändring, ‘hen’ är ett ord, inget kön. ‘Hen’ är tänkt att underlätta för oss, språket utvecklas ständig och det är nästan tramsigt att hata ett ord av princip.

‘Hen’ alltså. Snart i en smyckeskatalog nära dig. Varsågod.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

4 ResponsesLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *