Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Härliga fredag!

May 4th, 2012 | Posted by Jess in Ego. | Filosoferande.

Fredagar är så härliga. Det är jag väl kanske inte ensam om att tycka direkt, men för mig är de mer än bara sista dagen innan helgen.

Jag har inga lektioner, föreläsningar eller tutorials på fredagar och de andra tjejerna har, vilket betyder att jag är ensam hemma. Hela dagen. Vilket jag tycker är jätteskönt, även om jag ju såklart alltid har möjligheten att stänga in mig på mitt rum när de är hemma.

Fredagarna börjas iallafall med en liten sovmorgon, imorse var det till klockan 8.30. Då vaknar jag, ligger kvar i sängen och lyssnar på hur mina sambos lämnar boningen en efter en. Jag läser tweets, kollar min mail och läser igenom flödet på Facebook. Det hinner ju hända en del eftersom ni i Europa är vakna och internetaktiva medan jag sover. Har jag tid och tålamod läser jag lite bloggar också, men oftast inte eftersom internetet på min telefon är så himla långsamt.

Sen går jag upp och kör igång med ett träningspass. Idag blev det 6,5 kilometers powerwalk och sen en halvtimme tränings-dvd och massa stretching. Efter det väntar jag mest på att svetten ska lägga sig innan jag hoppar in i duschen och tar en långdusch med spabehandlingar. Hårborttagning, inkrämning, plockning av ögonbryn, klippning av naglar, tandtråd och hela köret. Skitskönt.

Sen äter jag frukost. Idag blev det en finncrisp med brie och ostpinne samt ett kokt ägg. Efter det tvättade jag lakan och kläder och använda idag, för första gången sen jag kom hit, torktumlaren. Jag ogillar torktumlare principiellt av tre skäl: 1. Det är inte miljövänligt att torktumla när det kan torka av sig själv “gratis”. 2. Det kostar pengar, 14 kronor. 3. Det sliter på kläderna.

Men idag fick det så ändå eftersom det låg regn i luften och det finns inte en chans att jag skulle kunna få plats med alla min sängkläder här hemma, på tork alltså, så fjorton kronor offrades och då slängde jag in lite andra plagg också, som inte mår dåligt av lite tumlande.

Sen slöade jag lite framför tvn. Sen hämtade jag mina nytvättade kläder, hängde in allt och bäddade sängen. Och nu sitter jag här. Klockan är 17.15, jag hoppades att mamma skulle ha tid att prata lite med mig, men än har hon inte hört av sig..

Ikväll ska jag titta på film som går på tvn som jag inte har sett; Up in the Air med George Clooney. Jag ska äta ceasarsallad med massa parmesan också ska jag dricka grönt te för att värma mina frusna tår.

Ja. Så säger vi!

Ha en fin fredag där ute!

 

Mest för att visa Syster att jag har några tröjor till..

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

2 ResponsesLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *