Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Gift, gift och kross

March 2nd, 2016 | Posted by Jess in Ungen

Händelserik dag igår alltså, som jag ju hintade om.

Först försökte Elsa och jag tillsammans städa badrummet. Våra fogar runt badkaret behövde skrubbas och jag har ett jättebra (säkert miljöfarligt) medel till det, men det sticker klorin och gör lite ont på händerna efter ett tag (ja, jag använder handskar) så jag ville ju inte direkt att Elsa skulle slabba med det. Medan jag stod böjd över badkaret och gnuggade med en borste så kröp Elsa hela tiden fram till mig och skulle kasta ner saker i badkaret, banka på det med ohandskade händer, slicka på det och så vidare. Gång på gång på gång fick jag lägga ifrån mig borsten, ta av mig handskarna och bära ut henne till en annan rolig aktivitet som jag organiserade snabbt i hallen. Hon fick till och med låna min plånbok och tömma ut den på golvet, något som är högst sällsynt att hon får. Men naturligtvis så var hon bara intresserad av badkaret. Till slut fick jag stänga dörren dit och lägga ner tills hon hade somnat nån timme senare och då göra klart.

Sen skulle jag tömma diskmaskinen och då brukar Elsa få hjälpa till med bestickslådan, efter att jag tagit bort alla vassa knivar. Så jag öppnade den och började tömma översta lådan när jag märker att facket där diskmaskinstabletten/medlet legat inte är riktigt tom. Det fanns rester där av den blå-röda tabletten som inte försvunnit helt. Och Elsa har naturligtvis upptäckt detta 15 sekunder innan mig, har blå-rött pulverkladd på händerna och på tungan. Hennes ansiktsuttryck säger dock att det inte smakade så bra, så jag tror inte hon fått i sig några mängder, men det är naturligtvis ändå ganska illa. Jag tvättar snabbt hennes händer och sköljer munnen massa gånger innan jag sen ringer till Giftcentralen här i Hessen. Får prata med en snäll tant som lugnar mig och ger mig rådet att ge henne vatten att dricka, samt lite Lefax, som lugnar ner magen, om det skulle bubbla till där. Elsa är precis som vanligt så vi får hoppas att allt är lugnt och jag måste ha bättre koll på både unge och diskmaskin, uppenbarligen!

Till sist så hälsade vi på hos mitt gamla nannybarn G och hennes mamma och lillasyster. Vi sitter och dricker te i köket och Elsa leker på golvet. Plötsligt vill G rusa mot kylskåpet men missar att Elsa sitter precis bredvid hennes stol så hon knuffar omkull Elsa som dunkar huvudet i stengolvet och sen landar Gs lår rakt över Elsa. Ja, mycket tårar såklart även om det nog var lite av chock också. Inte varje dag man får en åttaåring över sig liksom. Jag gick och hämtade den älskade filten och sen lugnade hon ner sig och vi kunde ta tunnelbanan hem.

Det blev sent, men sen somnade hon gott efter en händelserikt utmanande dag.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *