Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Gammelskruttar och höghöjdspärlor

August 29th, 2013 | Posted by Jess in Tyskland.

Oj. Det hann visst gå några dagar där och nu är klockan torsdag igen och livet rullar vidare i en himla fart. Ska vi prata lite om lägenheter och sånt igen då? Ja. Det gör vi.

Alltså på mindre än en vecka har vi sett sju stycken. Och totalt är vi nu uppe i över trettio sedda lägenheter. Många. Det börjar kännas tillräckligt nu, det tar tid och energi och tågbiljettspengar och jag vill äntligen hitta rätt så att jag får planera och inreda i mitt huvud.

I lördags såg vi tre stycken, en av dem hyrdes ut av en mycket gammal och skruttig man som inte slutade prata och som hade en polsk sköterska och en sjuk fru som låg och hostade i en sjukhussäng på andra sidan vardagsrumsbordet. Hans lägenhet var dessutom inte särskilt bra så vi tackade för oss, efter en timmes småprat, och drog därifrån.

I tisdags såg vi en som låg i Sachsenhausen, i ett fint område, på en ganska trafikerad gata, men på första våningen. Den hade högt i tak, stora fönster och ljusa väggar och ändå var både jag och Eric överens så fort vi kom utom hörhåll för mäklaren. Det var inte vår lägenhet. Trots att det var svårt att sätta fingret på problemet så kändes  den inte rätt.

I onsdags såg vi en som låg i ett annat gammalt hus fast denna gången på Berger Strasse i Bornheim. Också ett mysigt område och lägenheten var helt okej. Men den hade en opraktisk hall och var för dyr för vad den var.

I måndags såg vi en som visade sig vara en pärla. Också i Bornheim, fast på en lugn sidogata, mittemot en liten lågstadieskola. Det är en trea på sjuttio kvadratmeter, högt i tak, stora fönster och ljusa väggar. Köket har plats för ett litet matbord och badrummet har ett fönster. Hallen är stor och inbjudande och hela lägenheten är ljus och fräsch och trevlig. Det kändes rätt. Tyvärr så ligger den på tredje våningen i ett hus utan hiss, den kommer med mäklare och köket måste bytas ut. Vi pratade och funderade. Och nu har vi anmält att vi vill ha den. Vi ska försöka göra en deal med ägaren och kanske få mindre hyra mot att vi fixar kök själva. Vi får se. Jag vill inte säga för mycket eftersom det kanske förstör något. Håll tummarna, okej?

Hej!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *