Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Fredagssysslor

February 24th, 2012 | Posted by Jess in Australien.

Eftersom jag igår eftermiddag lyckades tvinga min arma lekamen att stanna upp utan att ta en tupplur så sov jag också lite längre och lite bättre i natt. De andra nätterna har jag vaknar prick klockan 4.30, legat vaken en stund och sen somnat om igen. I morse vaknade jag först klockan sju, så jag gissar att det går på rätt håll.

Redan tidigt var det väldigt varmt ute och när Julia och jag satte kurs mot sightseeingbussen vid halv tio-tiden var det redan över 35 grader varmt! Bussen visade det sig vara en helt vanlig kollektivtrafiksbuss som vi fick betala själv (hmpf) och sen tog det cirka 30 minuter innan vi var framme i Adelaide. ”Guiden” som var med, Emma, var väldigt trevlig, men också väldigt osäker och okunnig så de följande tre timmarna gick ut på att vi åkte kollektivtrafik genom stan, hoppade av ibland och gick till nästa stopp och sen åkte vi lite mer buss. Sen åkte vi tillbaks igen. Inte vad jag hade väntat mig, även om jag i alla fall fick veta var shoppinggatan och centrum ligger så att jag kanske kan ta bussen dit själv en annan gång. Ingenting fick vi veta om staden och vad som väntar på oss där. Ingenting. Lite besviken vandrade jag hem i hettan och satt på soffan med Mariko i en timme innan det var dags att bege sig till campus igen.

Nu var det dags för den omtalade och mycket hypade tecermonin ”Devonshire Tea” som ordnades av Internationella Studentavdelningen. Det var scones och clotted cream som serverades samtidigt som skolans rektor höll tal och en del priser lottades ut. En tjej vann en uppblåsbar känguru, medan en annan vann en weekendresa för två. Och Camilla, svenska tjejen som jag hade hälsat på innan, vann en iPad! Lyllo henne säger jag bara!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Två bilder från Adelaide blir det idag, jag är ingen fotograf det ska jag erkänna! Och min telefon är ingen kamera! Men bättre än så här blir det inte!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

2 ResponsesLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *