Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Fredag, lördag och söndag – En sammanfattning

October 21st, 2018 | Posted by Jess in Familjeliv

Jaha, då var datorn igång igen. Hej! Det är fullt ös nästan hela tiden här borta och jag orkar inte ofta slå igång den och jag orkar nästan ännu mer sällan blogga från telefonen. OM det nu var så att någon önskade sig en förklaring. Sen sist:

I fredags hade vi gäster på kvällen. Det var Jennie som jag träffat på lekplatsen och hennes två barn som är 1,5 och nästan 3 år. Och hennes kille som Eric drack öl och bekantade sig med. Vi gjorde hemmagjord pizza och till efterrätt blev det marängsviss och så drack morsorna vin och snackade. Sen somnade alla de vilda barnen så vi kunde prata ostört en stund innan de travade hem till sig igen. Det var trevligt. Vi kommer väldigt bra överens, Jennie och jag. Har samma åsikt om barnuppfostran, framförallt.

I lördags var vi hemma och pysslade omkring mest. Elsa hade en playdate hos Polly som varade i fyra timmar, de hann med lekplatsen och allt. Hon var lite nervös precis när jag skulle säga hejdå efter att ha hjälpt henne av med ytterkläderna, men jag hade skickat med henne två påsar lördagsgodis som en isbrytare och det verkade ju ha funkat. När vi var och hämtade hennes glömda halsduk idag beklagade hon sig över att hon inte fick stanna och leka. Så att. Under tiden körde jag och tvättade bilen i Frankfurt, det finns en grym biltvätt där där man avslutar med att ställa bilen på ett rullband, hoppa ut och sen låta ett team på sju personer städa och torka av och dammsuga varje centimeter på insidan. Så skönt att få det gjort. Av någon annan…
Sen hämtade jag en hel Ikea-kasse med saker som Ville ska få och få låna av Noah. Så snällt av Izabella, tjejen är ju typ min mest välklädda kompis och hennes son är lika välklädd. Fina saker med andra ord. Ville mannekängade lite idag och ville sen inte ta av sig overallen på typ 20 minuter. Så det får en väl ändå anse vara lyckat!

Idag har Elsa varit hängig. Hela dagen har hon velat sitta i mitt knä. Bara. Jag älskar henne djupt och det är gosigt ett tag, men jag vill ju göra saker också. Särskilt när Eric är hemma har jag ett gyllene tillfälle att klistra på en filttunika på en av de tre vise männen i min saltdegskrubba, eller vika tvätt, eller blogga. För den delen. Men det var alltså mest gos och kram, även om jag kunde pyssla lite med en hand när hon satt i mitt knä vid pysselbordet. I eftermiddags hade hon feber, men var ändå på ganska bra humör. Hon fick titta på lite SVT Play, läsa böcker och sitta och kramas med mig en sväng till. Ville och Eric spelade fotboll och läste om olika hjortar och lekte med brandbilen som vi ärvde av Noah. När Eric var och lämnade sin pappa på centralen i Frankfurt gick vi ut en sväng, jag sågade några lister och barnen satt på en fårskinnsfäll i trappan och tittade efter hundar. Sen gick vi en sväng. Men det var kallt! Fint väder, men mycket kallare än de 20 grader vi verkligen vant oss vid nu.
Nu sover de små liven, vi tittar australisk serie på Netflix och imorgon är det vardag igen.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *