Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Fredag, förskola, tid.

October 5th, 2018 | Posted by Jess in Familjeliv

I natt sov Ville utan att vakna en endaste gång. Eller iallafall inte så att han behövde min hjälp att somna om/jag har inte märkt att han vaknat. 5.30 trodde vi att det var morgon, men då frös han nog bara för sen somnade han om bredvid Eric med min hand i sin. Naturligtvis har Elsa istället varit vaken ett par gånger i natt, men det stör inte lika mycket, eftersom man bara kan lägga sig och gosa bredvid henne och själv somna om direkt. Det är fredag. Elsa har varit på förskolan. Hennes bästis har fått lunginflammation och var inte där idag och kommer inte att komma nästa vecka heller. (Jag pratade med hennes mamma idag.) Stackaren. Men det är nog inte onyttigt för Elsa att tvingas vidga sina vyer och leta upp nya kompisar. Det är dessutom höstlov i Hessen så många barn är borta och de har slagit ihop grupperna litegrann.

Medan Elsa var där stack Ville och jag och handlade en sväng. Jag älskar när vi inte har bråttom och jag kan låta honom gå själv i gångarna, titta på hundarna på hundmaten och flörta med ostdiskarbetarna tills han får en fet rulle ost i handen. Samma sak när vi kom hem igen, matkassarna får stå ett tag så att vi kan leka kurragömma runt farfars bil i 20 minuter. Så härligt. Och viktigt, känns det som, att göra grejer på Villes nivå och att inte bara låta honom hänga på på Elsas nivås grejer.

Sen hämtade vi Elsa tillsammans och hon hade haft en fin förmiddag och fått en ny vän. Väl hemma hade hon fått ett brev av sin bästis, så då var vi tvungna att ägna vilan åt att pyssla ett kort åt henne. Dock älskar ju jag också att pyssla, så det är ju inte direkt en uppoffring. Vi har även börjat tillverka en julkrubba i trolldeg, sa jag det redan? Igår fick Ville gnida runt trolldeg på olika formar medan jag gjorde ett par oerhört fula får. Stackars baby Jesus säger jag bara, som tvingas ligga i krubban och stirra på dem medans julen fortgår.

Imorgon är det helg. Vi ska träffa vänner på eftermiddagen. Barnen ska klippa sig på förmiddagen. Söndagen är utan planer. Helst vill jag sätta mig på tåget mot Hamburg och gosa med lille B som föddes i söndags, Erics systers bebis. Han ser så MJUK ut på alla bilder som kommer. Bebisar på foto alltså. Bästa. (I verkligheten kommer de så småningom börja slänga mat på golvet, skrika livet ur sig om de inte får klättra upp i handfatet och springa åt andra håller när man kallar på dem. Host Ville host.)

Nu, kvällslugn.

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *