Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Första halvan av tisdagen

February 23rd, 2012 | Posted by Jess in Australien.

I tisdags vaknade jag tidigt, tidigt på morgonen, första gången runt fyra tror jag, och kände mig redo att gå upp samtidigt som jag var så trött att jag inte orkade svänga benen över sängkanten. Mycket konstig känsla. Tvingade mig själv att sova en stund till innan jag till slut gav upp vid åtta-tiden. Dagens aktiviteter bestod av ett informationsmöte, plus att jag ville ta mig till en mataffär och en simkortsaffär. Eftersom mötet skulle vara klockan 13.00 och jag inte hade mycket till aning om hur shoppingen skulle gå, tog jag mig ganska raskt till postkontoret som ligger på main campus, där lektioner och dylikt också kommer att vara. Jag köpte ett tiokort till bussen och gick för att lista ut var jag borde vänta. Hittade rätt busshållplats och fick vänta kanske en tio minuter innan en busschaufför vinkades in till kanten av en kille som också ville med. Ungefär tio minuter körde vi innan vi var framme vid Marion Shopping Centre, ett jättestort shoppingcenter som bland annat innehar Australiens största samling biografer (fråga inte vad detta betyder, ska ta reda på det en annan dag..). Jag hade kollat upp priser online som en duktig, medveten konsument och kommit fram till att jag ville ha ett simkort från operatören Virgin. Deras lilla affär låg lämpligt nog på vägen till mataffären som ju var mitt andra mål så dit hittade jag snabbt. Det var inga problem sa tjejen i kassan och jag fick mitt simkort i iPhonestorlek, med internet och samtals- och smspott. Skitbra. Mataffären nästa. Den var väldigt lik en amerikansk tyckte jag, väldigt lik, förutom att priserna här är dubbelt så höga! Verkligen jättedyrt, vilket jag inte var alls förberedd på, men jag gick runt och multiplicerade allt med sju hela tiden (för att få priset i svenska kronor) så visade det sig att allt var snordyrt. Jag var dock tvungen att veckohandla, samt handla schampo, solkräm och allt sådant som jag inte tog med mig från Tyskland. Dessutom ska jag ju försöka äta LCHF nu och då går ju de billiga basvarorna ris, pasta, bröd och dylikt bort och ersätts med kött, ost, grädde och lite gröna grönsaker. På vägen ut från shoppingcentret med en jättetung ryggsäck på ryggen och en fullproppad kasse i varje näve, tröstade jag mig själv med att jag hade köpt det billigaste av allting och dessutom valt storpack och reaprodukter där det gick. Förhoppningsvis varar maten och balsamet tills jag åker hem i juli…

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

2 ResponsesLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *