Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Första dagen i landet

February 22nd, 2012 | Posted by Jess in Australien. | Mannen. | Skit.

Än så länge har dagarna ägnats åt möten, orienterings- och informationsträffar och sociala aktiviteter. Den första inträffade ju redan i måndags, när jag precis hade landat och var jetlaggad, trött och ledsen. Tog en snabb dusch och följde sen med upp till CC, Community Centre, en byggnad som hör till oss som bor här i The Village. Där bjöds det på frukt, kakor och kaffe innan mötet drog igång och vi fick höra om hur livet i den här delen av campus funkar. Jag var bara så trött att jag lyssnade och sov samtidigt, med ögonen öppna. Efteråt gick jag tillbaks till mitt nya hem och satt mest och tittade framför mig. Jag hade ju egentligen tänkt att redan då åka och fixa simkort till mobilen och handla mat, men jag orkade inte ens blinka. Läste min spännande Keppler-roman och tog hela tiden korta tupplurer, för jag ville inte sova, utan komma in i Australientid så snabbt som möjligt. Internet fick jag igång och firade det med att titta på ett avsnitt av en svensk serie på SVT Play och vips, så var halva mitt tillåtna surfande uppätet. I jakt på någonting att äta tog jag mig bort till en barbecue som skulle gå av stapeln på Community Center. Tyvärr var jag sen och det fanns bara mikropizza med oliver och lök kvar, men jag var så hungrig att det gick ner det med. Snackade lite med två tjejer där, från Holland och Tyskland, den från Holland, Marleen, är också här med samma stipendium som jag och vi ska ha två kurser tillsammans, så det var ju lite trevligt att ha träffat henne innan…

På kvällen skrev jag ett ledset email till Eric, orkade inte Skypa eftersom jag bara skulle ha suttit och bölat ändå, förklarade hur ensamt det kändes. Att jag ville att han skulle vara vid min sida och hålla mig i handen så att jag inte behövde göra allt själv hela tiden.  Naturligtvis insåg jag också då och där att det var min första dag, jag var utmattad till tusen och hade dessutom inte ätit eller druckit ordentligt på hela dagen. Allt kunde bara bli bättre nästa dag.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

2 ResponsesLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *