Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Förisförakt och sömnsnack

October 29th, 2018 | Posted by Jess in Familjeliv | Filosoferande.

Nu är hösten här. Vädret bjuder knappast in till långa promenader och lekplatshäng i timmar. Iallafall inte för mig som inte fått fram min vinterjacka än. Men idag var Elsa på föris. Hon vill ju aldrig gå dit nu för tiden och säger alltid att hon har det mycket bättre hemma. Det vet jag också att hon har. Men vi vill ju att hon får lite rutin och vet också att hon ändå är okej när hon är där. Så vi tvingar dit henne.

På onsdag ska jag på “åttaveckorssamtal” och diskutera hur inskolningen gick och hur Elsa mår nu och vad vi tycker om förskolan. Vi fick en lapp med frågor att besvara, Eric och jag ska göra det imorgon.

Ja. Annars så har vi haft en väldigt bra dag. Ville sov som en liten sovgud i natt. Från 19 på kvällen till 5 på morgonen med bara ett par uppvak då han pep lite och vände på sig innan han somnade om. Så. Skönt. Och välbehövligt. De senaste veckorna har varit så värdelösa att jag i princip fått ångest bara av att se sängen. Nu fick jag lite ny energi att tackla honom på natten igen. För tacklas behöver han. Han är så sur och arg och otrevlig och slåss och rivs och bits och bara vrålar rätt ut. Ibland får jag sitta en timme med en avdomnad arm på hans rumpa över spjälsängskanten. Ibland får jag hålla honom, medans han kniper mig i halsen, i en timme, när han har somnat lägger jag ner honom, då sover han i fem minuter innan allt börjar om från början igen. Jodå. Så kul har vi det. Den enda lilla trösten i allt det här är att han iallafall inte väcker Elsa.

Men ja, nog om surekåre. (Som tur är han väldigt gullig och snäll och smart på dagen. Annars hade vi nog lämnat tillbaks honom för längesen.)

Alltså, den här bloggen handlar ju bara om barnen. Jag ser ju det.

Imorgon är det tisdag. Sen är det onsdag. Äh, jag slutar nu. Ville har redan ropat en massa gånger, fast klockan bara är 22, så jag gissar att han inte tänker upprepa succén från i natt.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *