Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Farliga djur

February 24th, 2012 | Posted by Jess in Australien. | Skit.

Under introduktionen igår så fick vi höra om alla dessa farliga djur som finns i Australien och hur man ska klara sig undan från att bli dödad i princip. Det visades även en film:

I videon sjunger de om alla farliga djur som lever här och säger även “välkommen till Australien, kanske blir du dödad av misstag”. Riktigt fin välkomstvideo för alla oss utlänningar och våra fördomar. Vi blev framförallt varnade för en mycket giftig spindel som kallas Red Back och en orm som heter Brown Snake. Båda dessa ska finnas på campus och dödar dig inom tio minuter om du bli biten.

Jag misstänkte först att detta var skrämselpropaganda från universitetets sida, men när jag kom hem och frågade min hjälpsamma sambo Lindsey så berättade hon att särskilt spindlarna är vanliga i lägenheterna och på området. Tydligen ska det finnas många av dem i tvättstugan(!). Urgh.

Hon berättade även en historia om hur hon hade tagit en promenad längs den stigen där jag också gick för någon dag sen och sett en över en meter lång Brown Snake ligga över vägen. Hon stod helt stilla någon minut och bestämde sig sen för att ta en liten omväg kring ormens svans. Då reste den sig upp snabbt som attan och väste åt henne och hon var så rädd så rädd, men sen la den sig ner igen och slingrade iväg. Sen dess går hon inte på promenad där mer.

Vete sören om jag vågar mig ut på samma stig igen, eller om jag kanske ska försöka hitta nån mer civiliserad, asfalterad väg att hålla mig till, där ambulansen kan komma fram med motgiftet!

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

2 ResponsesLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *