Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

FAQ

Varför heter bloggen En annan Jessica?

Under mina år som flitig bloggläsare har det alltid varit så att när jag ska till att kommentera så har någon som också heter Jessica redan kommenterat. Då blev det vana för mig att använda En annan Jessica som epitet för att inte bli förväxlad med tidigare kommentatorer. Dessutom anser jag mig vara (på ett oskrytigt sätt naturligtvis) ganska onormal och lite egen. En annan Jessica helt enkelt!

Vad pluggar du?

Jag pluggar engelska på Malmö Högskola sen hösten 2010. Det är ett treårigt program som heter English Studies och leder till en kandidatexamen i engelska, om allt går som det ska så är jag färdigstuderad i juni 2012. Vi läser bland annat kurser i fonetik, litteratur och språkhistoria. Jag har världens finaste klasskompisar och oftast bra lärare.

Den 18e februari åker jag till Australien för att plugga en termin vid Flinders University i Adelaide. Jag åker dit som en del i ett EU-projekt, får lite stipendiumpengar och ska även göra en kort praktik där. Kurserna jag ska läsa Downunder är i internationell politik, lingvistik och Australian studies. Här finns info om programmet och en blogg som jag hjälper till att skapa.

Hur träffades du och Eric?

Jag träffade min fina man på en irländsk pub i Sachsenhausen i Frankfurt. Jag var ganska olycklig i min dåvarade jobb- och vänsituation och E fick mig att må bra. Nu har han snart fått mig att må bra i 3,5 år! Man kan läsa mer om hur vi träffades här och här.

Var kommer du ifrån från början?

Bullerbyn är min hemort, ungefär så var det att växa upp på landet utanför Ystad i Skåne, idylliskt, mysigt och härligt. Mamma och pappa bor fortfarande kvar i mitt barndomshem, på en liten hästgård med en hund och några utekatter. Jag gick i skolan i Sjöbo och Ystad och bodde i Rosengård i Malmö de tre första terminerna av universitetspluggandet.

Vem har gjort din bloggdesign?

Headern har jag själv lyckats pyssla ihop med mina nybörjarkunskaper i Photoshop och en testversion av det fina programmet. Resten har Eric, som till vardags jobbar som grafisk designer, gjort. Tror sidan är under konstruktion fortfarande, tills jag blir helt nöjd.

2 ResponsesLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *