Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Familjen Flit

February 28th, 2016 | Posted by Jess in Bröllop | Kärlek.

I helgen har hela familjen Matthiesen varit extremt flitig.

Eric tog med oss till sitt kontor igår, satte igång sina tre dataskärmar och började snygga till våra bröllopsinbjudningar på tre språk. Det organiserades pappersstorlekar och utklipp och marginaler och sen skrev han ut allting i rätt antal och format. Hemma lekte han med Elsa och distraherade bort hennes gnäll som bara en tålmodig och lugn far kan göra när dottern är förkyld och klängig.

Jag sprang efter Elsa på kontoret, skar till korten som ska med i inbjudningarna och städade upp efter virvelvinden som drog fram. Mamma hade klantat sig med deras flygbokning också så det fick vi skypa om och sen fixade vi nya biljetter idag och fick dessutom lite stålar tillbaks för de gamla. Jag skrev adresser, klippte ut dekorationer och klistrade lappar både här och där. Jag fixade middag, köttfärsbiffar, och nattade tröttmössa.

Elsa kröp omkring reklamfirmans kontor, uppskattade heltäckningsmattan och de ändlösa korridorerna. Hon räknade tipex-flaskor i hyllorna, drog ut flera kilometer paketsnöre och rev ner en blomkruka. När jag vägrade låta henne leka med en papperskniv skrek hon värre än en som får tusen nålar på båda armarna samtidigt. Att ta ett nej är hon inte så bra. Hon fortsatte sin jakt på reaktioner när vi kom hem, busade och gömde sig under bordet. Hon låtsades dricka vatten från fel ände av flaskan och skrattade så hjärtligt när vi låtsades sucka åt att det var knasigt.

Och idag har vi alla tre varit en tur till Bad Homburg och hälsat på Erics föräldrar. Det var ett tag sen Elsa såg sina farföräldrar men hon fann sig direkt i att hänga i Gromus famn och gå på upptäcksfärd med Grova. Det känns skitskönt att de kommer överens och att vi kanske kan utnyttja dem som barnvakter mer i framtiden. (Men ska jag vara helt ärlig så har jag inte känt något större behöv av att lämna bort Elsa än. Det kommer kanske.)
Vi skypade med Erics syster som skulle på jobbintervju imorgon och precis hade flyttat. Vi kollade på kottar och häststatyer och grisar med armband kring halsen. Sen fick vi skjuts tillbaks, gav Elsa kvällsgröten och stoppade henne i säng.
Några timmar senare blev alla bröllopsinbjudningarna färdig framför två avsnitt av Arkiv X. Jippi!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *