Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Ett första ögonkast på bröllopslokalen

February 19th, 2016 | Posted by Jess in Bröllop

Här i Sverige går bröllopsförberedelserna framåt på ett mer praktiskt sätt än i Tyskland. Igår var Elsa, mamma och jag och tittade på lokalen som vi ju bokade i någon slags euforisk panik för några veckor sen. Jag hade då bara sett bilder på stället och hade en prislista från 2010 i handen. Men eftersom vi desperat behövde en kombination av festsal och boende för våra gäster så var det detta (och cirka 20 skånska slott som vi inte hade råd med) det som bäst stämde in. 

Så vi tog det. Och sen dess har jag legat vaken om nätterna, funderat och skrivit långa listor i mobilen på allt som måste kollas och fixas. Och igår var vi alltså på plats och kunde reka. Mamma satte tonen med att så fort vi klev ut ur bilen utbrista “oooh vad fint här är!”. På parkeringsplatsen liksom. 

Men jo, hon hade ju rätt än en gång, min kära mor. Det var fint. Det är ett vandrarhem med några små gulliga hus, utspridda mitt i en liten by på landet. Festlokalen ligger tvärs över gatan och var också fin. Lagom stor och inte för pyntad så att vi kan göra den till det som vi föreställer oss för vår fest. Kvinnan som sköter ruljansen var supertrevlig, lugn och okomplicerad och inte rädd för någon av mina idéer. 

Jag tror att det kan bli bra, kanske till och med väldigt bra. Det är massa jobb kvar såklart, men jag känner mig peppad och laddad och hoppas att våra gäster ska få en fin Sverige-vistelse där. På stället som av en slump blev vår bröllopslocation. 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *