Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

En tunnelbane-, en tåg-, en flyg-, en till tåg- och en bilresa senare

February 16th, 2016 | Posted by Jess in Sverige.

Nu är vi i Sverige! I mina föräldrars stuga på landet bredvid en sjö för att vara exakt. 

Resan gick jättebra, som vanligt. Elsa är så himla duktig. Hon vara hänger på. Hon fick dessutom ingen tupplur i förmiddags, men lyckades ändå hålla sig glad och sprallig tills vi var i luften. Då sov hon i 40 minuter på min arm, innan hon körde igång igen.

Passkontrollerna som man måste gå igenom på Köpenhamns flygplats och första tågstoppet i Sverige, Hyllie, känns bara så sorglig. Jag förstår väl till viss det den praktiska aspekten, men att en bunke reflexklädda män med svarta mössor och stålhättor ska stå där och kontrollera och bestämma vem som får fortsätta, är inte ett drömscenario direkt. 

Mamma hittade sen en sur Jessica och en trött Elsa på stationen i Lund. Jag var trött, hungrig, törstig, hade ont i halsen, huvudet och öronen och dessutom sur på folk som inte tar hänsyn, inte hjälper till, tittar bort. Elsa var bara trött. Men hon stod ändå ut med bilresan hem hit och lekte sen med mormor, åt lax och gräddädel till kvällsmat och bekantade sig med omgivningarna igen innan hon stupade i säng i sin nya sovpåse. 

Imorgon ska vi titta på lokalen som vi ska ha bröllopsfesten i. För första gången! Jag är nervös. Jag menar, det är bokat och klart nu, oavsett hur ful den är. Så det blir till att se det positivt och göra det bästa av saken. Jag ska försöka tänka så på plats imorgon också. 

Godnatt!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *