Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

En onsdag bara

January 20th, 2016 | Posted by Jess in Tyskland. | Ungen

Bloggar från telefonen för att jag inte orkar starta min dator. Är ganska slut. Elsa sov dåligt i natt och då gjorde jag det också. Sen vaknade hon klockan 5 och jag trodde aldrig hon skulle somna om så jag ruskade liv i mig själv, men då somnade hon naturligtvis om och där låg jag i mörkret och lyssnade på min familjs andetag. Också mysigt såklart och en bra tid att tänka, men efter ett tag blev jag sprittig i benen så då gick jag upp och tänkte från soffan istället. 

Först vägrade Elsa sova sin förmiddagslur. Det nya är att hon ställer sig upp i sängen hela tiden, sen kommer hon inte ner igen och ståendes kan man liksom inte somna så då måste jag springa in stup i kvarten och lägga henne ner. Eller så ramlar hon tillbaks i sängen och gråter och då måste jag springa in och trösta henne stup i kvarten. Till slut somnade hon iaf. 

Vi har varit på stan en runda idag. Ställt fast att de här gulliga inneskorna i läder som alla tyska barn krabblar runt med är väldigt dyra. Billigaste jag hittade kostade 30 euro, men nu beställde jag precis online för 15. 

Eftermiddagsluren skulle också avbrytas med ståövningar i sängen. Suck. Hatar att behöva brottas med henne så länge att det till slut nästan är för sent för henne att sova med tanke på kvällsläggningen. Fick bli en snabb tuppis när hon väl lyckades slappna av och stänga ögonen. 

Sen fixade vi i köket. Jag gjorde guacamole så Elsa åt avokado och gnagde på en tomat sittandes på diskbänken. Hon skalade en lök åt mig och fick suga på en halva lime, hur nöjd som helst är hon, bara hon får vara med och pilla.

Efter det kom svärföräldrarna och skulle ta tillbaks bilen vi lånat. De lekte med Elsa och tittade på när hon åt gröt till kvällsmat och stack sen några minuter innan eric kom hem. Ja, sen la vi Elsa, åt smarriga tacos och de tre kvällstimmarna med sovande bebis kändes som vanligt som 10 minuter. Nu gnälls det från spjälsängen så jag får väl gå in och se om jag kan stå till tjänst. 

Godnatt på er! 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

2 ResponsesLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *