Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

En dalmatiner, en sjukling och en fantastisk unge

July 13th, 2016 | Posted by Jess in Resa. | Sverige. | Ungen

Klockan är 22.04 och jag har väldigt ont i halsen, antydan till migrän och en rälig hosta. Dessutom har det  varit en lång dag. Så jag ska fatta mig kort. Elsa och jag är hemma i Skåne några dagar, tog ett flyg som blev försenat och ett tåg fullt med idioter innan vi äntligen hittade mamma på stationen i Lund och fick skjuts hem till mina föräldrar ute på landet. Här möttes vi av deras nya hund Alba som fötts upp av min syster. Hon är en väldigt fin dalmatinerhona som Elsa både är väldigt förtjust i och lite nervös omkring. Elsa var för övrigt ett litet ljus på resan hit, som hon brukar. Inte mer trots, sömnvägran och gnäll än hemma och det tycker jag är så himla beundransvärt. Det är inte lätt för en liten ettåring att orka med så mycket intryck och människor och nytt hela tiden, men hon klarar det så fint.

Vi är här för att fira min morfar som fyller jämt på söndag, men också för att fylla frysen med mat som ska ätas på bröllopet och för att njuta av släkt och vänner så mycket som möjligt. Livet är alltså väldigt härligt med lax till middag och gräsmatta utanför dörren, trots att vi saknar Eric, mina smaklökar är bortdomnade och jag har så vansinnigt ont i halsen.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

2 Responses

  • Angelica says:

    Härligt med Sverige! Hoppas ni inte blir mer sjuka. När du får tid över: hur gick det att flyga ensam med en unge som numera går och inte vill sitta still i knät i 2.5h? Eller vad vet jag, kanske Elsa ville det. Haha. Men min unge kommer INTE vilja det denna gången! Puss!

    • Jess says:

      Hoppas jag med! Flyger ju i princip alltid ensam med Elsa, som du väl också oftast gör, och det brukar gå bra. Dels är det i bästa fall bara en timmes flygtid (plus massa väntan i stolen innan och efter såklart) och dels så försöker jag timea så att hon sover en del. Nya böcker och små leksaker är ett tips och snacks, massa olika snacks. Plus att jag alltid sitter längst bak där ingen annan vill sitta så är inte planet fullt har du förhoppningsvis en tom plats bredvid där hon kan röja lite. Det kommer gå bra! Tålamod är en mammas bästa vän. Hö. Hö. Hö. Puss!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *