Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

En dag med lillstrumpan

April 23rd, 2015 | Posted by Jess in Tyskland. | Ungen

Det är torsdag och en ganska vanlig dag i Matthiesen-hushållet. Jag har sovit dåligt för att Elsa har grävt och bökat runt och grymtat hela natten, eller iallafall minst en timme efter varje matning. Jag tror hon behöver fisa eller bajsa, men får liksom inte till det så jag tycker synd om henne och försökte hjälpa henne genom att hålla henne i olika positioner, massera hennes mage och så, men vi fick inte loss nåt.

Eric har gått till jobbet och vi har ammat en gång på soffan redan. Elsa somnade sen om i min famn och jag försökte precis lägga över henne i korgen som står i vardagsrummet, men hon vaknar nästan alltid, så även denna gång. I min famn hade hon antagligen kunnat sova vidare en timme till, men jag är ju ganska begränsad då.

För att få duscha brukar jag lägga henne i babyskyddet inne i badrummet och så står jag bakom duschdraperiet och pratar med henne medan hon spanar in hyllan med Erics rakgrejer, handduksvärmaren och avloppsrören under handfatet. Babyskyddet kan också stå på köksgolvet för att hon ska kunna titta på mig när jag grejar i köket. Detta funkar dock bara kortare stunder, innan hon blir sällskapssjuk och vill kramas, så det gäller att vara effektiv.

Dagen består sen mest av tv-tittande, tvätt och småfix och en massa ammande. Vi försöker ta oss utanför hemmets väggar en gång om dagen minst. Idag ska den utflykten gå ner på stan. Jag tänker köpa strumpor till lillstrumpan och blöjor till den samma samt sticka till Bürgeramt och få ett papper så att vi sen kan dra till konsulatet och registrera vår nya familjemedlem. Tror att hon får ett svenskt personnummer då också och kanske hinner de fixa det i tid så att vi kan göra svenskt pass till henne i Ystad i juni.

Nu pips det borta från korgen och jag ska gå och kolla läger. Hej!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *