Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Elsas första födelsedag

March 19th, 2016 | Posted by Jess in Kärlek. | Ungen

Eftersom Eric bara kunde komma på två födelsedagstraditioner som var opassande för en ettåring (välja frukostflingor själv samt dela på en flaska cola med sina syskon) så bestämde jag att vi skulle köra på den Sjöstedtska traditionen när Elsa fyllde 1 år i torsdags. Egentligen ska barnet väckas med sång, men än så länge är det ju Elsa som väcker oss runt 6 och vi var inte sugna på att gå upp ännu tidigare bara för att få väcka henne, så hon väckte oss. Då gick jag och fixade en bricka med en svensk flagga på, ett levande ljus och en god frukost. I Elsas fall rågbröd med mycket smör och blåmögelost samt en pipmugg vatten. Med presenterna under armen och bricka i handen tågade jag in i sovrummet och så sjöng både Eric och jag Happy Birthday/Vi graulerar/Zum Geburtstag viel Glück. Elsa blev glad och uppspelt, mest över frukosten. Jag hjälpte henne blåsa ut ljuset och sen öppnade hon sina presenter.

Hon fick en bok om djurbebisar samt ett färgglatt Brio-tågset av Eric och mig. Farbror Arved och faster Freda hade skickat en docka med röda skor och brunt hår och lugg som heter Victoria. Av gammelmormor och gammelmorfar fick hon en supersöt hemmastickad kofta och pengar. Av gudmor Malena med familj fick hon tre hundar som vi raskt döpte till Peter, Goldie och Båtsman. Av Gromu och Grova fick hon sin bilstol. Av Molly fick hon ett par coola vårskor med glittertrådar och färg. Resten av släkten och vännerna kommer på kalas på långfredagen så då kanske hon ev. kan hoppas på mer presenter.

Efter morgonens sängfirande gick dagen i ett. Vi handlade och städade och bakade, eftersom den tyska lekgruppen skulle komma på barnkalas på eftermiddagen. Jag pyntade med ballonger och girlang samt det fina födelsedagståget som Elsa fått av moster Emelie med familj. Klockan 15 dök det upp fyra mammor och fyra döttrar som kramade om den nyblivna ettåringen. Av dem fick Elsa en xylofon med tillhörande notbok, jättefin! Vi fikade på Aladdin-ask som Molly hade med sig, hemmagjorda barnmuffins utan socker, morotskaka med socker samt lite annat köpt smått och gott.

Det blev en härlig eftermiddag med massa skratt och ungarna börjar faktiskt interagera litegrann med varandra nu och det är så roligt att se.

Sen gick de hem och Eric som ville försöka komma tidigare misslyckades med det på grund av stress på jobbet, men vi skypade med mormor hemma i Sverige och sen somnade en nöjd ettåring som en stock i sin säng. Den första födelsedagen var över.

Och vi, föräldrarna till den underbara unge, är fortfarande så stolta och kan inte förstå var tiden tagit vägen. Vår lillstrumpa är 1 år gammal.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

One ResponseLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *