Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Elsa och Anton

February 11th, 2016 | Posted by Jess in Ungen

Elsa har en kompis som heter Anton. Han är en liten docka med två konstiga, kaninaktiga framtänder, en mjuk kropp och hårda armar och ben. Han var en present från min mamma, som heter Anette, och eftersom han har en blå sparkdräkt på sig så är han uppenbarligen en kille och de kan ju inte heta Anette så då fick han heta Anton.

Elsa älskar Anton. Han är den första “leksaken” hon fiskar upp ur leksakslådan på morgonen. Hon drar fram honom med sällan skådad målmedvetenhet och visar stolt upp honom för oss. Sen packar hon in honom lite halvdant i olika tygstycken, kramar honom mot sin axel och hoppar lite upp och ner så att han blir lugn. Hon vill att vi ska sätta på honom mössan som han levererades med bara för att sen direkt flina, slita av den och sen räcka över docka och mössa igen så att man kan börja om från början.

Vagnen som inte är så rolig i långa stunder blir mycket skönare om Anton är med och kan ligga i hennes knä och titta på molnen. Idag tvingade jag henne att ha tumvantar på sig och då kämpade hon länge för att få tag om Antons ena ben som hon vill ha in i munnen. Hon lyckades till slut.

Napparna som vi köpte till Elsa när hon var liten, som hon aldrig varit intresserad av som tröst eller sömnmedel, ligger lite varstans i lägenheten och nu försöker hon trycka in dem i Antons lilla stängda mun istället. Han får åka bergochdalbana i diverse burkar och lådor. Hon trycker ihop honom och stoppar honom i den stora duplobåten, låter honom åka på traktorn och lasta grejer i skopan, gömmer honom i stapelboxarna. Hon kämpar på för att Anton ska få en händelserik vardag, trots att hon har väldigt dålig koordination, tappar honom hela tiden och är ganska klumpig. En hårdhänt kärlek mellan unge och docka, något ensidig kanske, men ändock väldigt gullig att se.

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *