Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Elsa 4 månader

August 13th, 2015 | Posted by Jess in Jobb. | Ungen

Elsa fyller snart fem månader och tiden rusar iväg. Hon är fortfarande världens gulligaste. 

Vi har precis avslutat 2,5 veckors jobb hos min gamla nanny-familj här i stan. Varje morgon klockan 8 har Elsa och jag tagit en rask promenad mot Westend och sen spenderat hela dagen med lilla O, som är 20 månader gammal. Jag misstänker att det kanske var nyttigt för både Elsa och mig, att testa på livet som tvåbarnsföräldrar. Vi gjorde det bra, tycker jag. Bärselen hjälpte till och ofta kunde Elsa sova en sväng i antingen den eller vagnen medan O och jag byggde sandslott och gungade på lekplatsen. 

Hemma fixade jag lunch åt O och matade sen Elsa med puré samtidigt som O tuggade i sig sin mat. Sen sov O minst två timmar och ofta lyckades jag lägga Elsa i vagnen så de sov samtidigt och jag kunde käka lunch och städa lite hemma innan actionen drog igång igen. Det enda som var lite jobbigt var när O var ledsen och Elsa bröt ut i sympatigråt, svårt att trösta två samtidigt. Men vi löste det också. 

Fina extrapengar åt oss (bröllopsklänning!) och så kunde jag hjälpa familjen med barnvaktsknipan samtidigt, så det var bra. 

Sista dagen var igår och idag har vi varit på Ikea med Izabella. Imorgon ska vi på infomöte om bebismat och sen är det helg igen. 

Mat ja. Elsas mat. Jag ville egentligen helamma mycket längre, men eftersom Elsa har stirrat med avundsjuk, dreglande mun på vår mat så bestämde vi att testa så smått om hon var matsugen. Det var hon. 

Än så länge finns det inget hon inte har gillat. Varje lunch får hon potatispuré med en mosad grönsak i och älskar det. Hon har bland annat testat morot, palsternacka, broccoli, zucchini och pumpa. Och lite banan. Det går ner och hon mm:ar och njuter och vi får väl börja leta efter en barnstol snart. Och köpa studentmössa. 

Lilla ungen börjar bli stor. 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *