Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Eleonor Oliphant mår alldeles utmärkt

September 8th, 2018 | Posted by Jess in Böcker.

Izabella, jag har en ny bok till dig! Efter den psykiskt jobbiga tegelstenen Ett litet liv, har jag nu läst ut Eleonor Oliphant mår alldeles utmärkt. En heeelt annan bok. Absolut inte lika tekniskt fulländad som Ett litet liv, men också rolig, mysig och lite rörande. Jag läste den på engelska och helt ärligt mestadels i personalrummet på Elsas förskola. Det fanns ingen internettäckning där. Bra för läsdisciplinen.

Den handlar om en mycket ensam 30-åring, Eleonor, som av olika anledningar inte har några vänner eller familjemedlemmar som hon umgås med. Hon går upp, klär på sig, går till jobbet, jobbar, går hem, går och lägger sig. Varje dag. Så hon fungerar, men hon lever inte riktigt.

Så blir hon vän med en kollega, räddar livet på en gammal man och börjar långsamt märka hur härligt livet faktiskt kan vara. Men det är naturligtvis inte helt lätt, när mna inte har koll på några av de sociala konventioner som många av oss inte ens tänker på. Jag skrattade ett par gånger och grät ett par. En mycket sympatisk bok!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

One ResponseLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *